Log ind Nulstil adgangskode

Annuller
Annuller

Grafisk teknikerlærlinge på virksomhedsbesøg

Grafisk teknikerlærlinge på virksomhedsbesøg Grafisk tekniker-lærlingene på besøg hos Amcor
Torsdag 30. november 2023
Lærlingene på grafisk teknikeruddannelsen hos TECHCOLLEGE har netop været rundt på en række virksomhedsbesøg. "Det er vigtigt, at lærlingene kommer ud og indsnuser den knowhow, der er i virksomhederne," siger virksomhedskonsullent Carsten Kristiansen.

Flexo er et specialefag på grafisk teknikeruddannelsen hos TECHCOLLEGE, og for virksomhedskonsulent på skolen i Aalborg, Carsten Kristiansen, er det vigtigt at lærlingene supplerer den teoretiske undervisning med besøg på Flexo virksomhederne.

”På skolen har vi ikke alt det udstyr, som lærlingene til dagligt står med i deres virksomheder. Derfor er der investeret i Sinapse-Flexo Print Simulator som faktisk giver mulighed for at arbejde med fejlfinding og håndtering på samme maskintyper, som der forekommer i Flexo virksomhederne. Men det er også vigtigt, at lærlingene kommer ud og indsnuser den knowhow, der er i virksomhederne,” siger Carsten Kristiansen.

Han har derfor indgået samarbejde med flere flexo-virksomheder, og lærlingene har netop været rundt hos både Advanced Industries Packaging i Nørresundby, Amcor Flexibles i Horsens, Reproflex i Vejle samt et todages besøg hos Nilpeter i Slagelse.

Desuden har Flint Group og Avery Dennison Label haft medarbejdere oppe på skolen for at give faglige indspark til eleverne.

GRAKOMs uddannelsespolitiske chef, Anders Mosumgaard, kan også se store fordele ved virksomhedsbesøg som en del af flexo-forløbet.

»Det er rigtigt godt, at en skole som Techcollege tager initiativ til at komme ud og besøge virksomhederne, for det er med til at løfte elevernes niveau til gavn for hele flexo-branchen, og det er også positivt, at virksomhederne bakker op om initiativet ved at bruge tid på eleverne. Det er vi meget glade for.”

På begge nedenstående billeder er lærlingene på besøg hos Nilpeter.

Grafisk Teknikerlærlinge På Virksomhedsbesøg November 2023 2
Grafisk Teknikerlærlinge På Virksomhedsbesøg November 2023 3

 

Læs også
I sidste uge bragte vi en artikel om bureaulederes syn på hjemmearbejde. I denne artikel fortæller seks medarbejdere, at de har forståelse for, hvis der skal være regler, og at det er vigtigt at møde ind for at styrke kulturen. Men: De værdsætter hjemmearbejde højt og fleksibiliteten i at have muligheden.
Biskop Henrik Stubkjær modtager de fleste af de kirkeblade, der bliver produceret og sendt ud i hans eget stift, Viborg Sogn. Og han udtaler stor bekymring for, at den netop vedtagne postlov kan få fatale konsekvenser ikke bare for kirken men for hele foreningsdanmark.