Log ind Nulstil adgangskode

Annuller
Annuller

Gode advokatråd om NGO’er er omfattet af spamreglerne

Gode advokatråd om NGO’er er omfattet af spamreglerne Foto: Colourbox
Onsdag 31. januar 2024
Et bureau vil gerne vide om kunden, som er en NGO må udsende uopfordrede e-mails til virksomheder.

Et bureau spørger om bureauets kunde, som er en NGO må udsende e-mails til erhvervsvirksomheder uden forudgående aftale med henblik på at opnå en sponsoraftale.

Svaret fra Creative Clubs advokater er:

Forbuddet mod udsendelse af e-mails uden forudgående samtykke følger af markedsføringslovens § 10, stk. 1. Forbuddet omfatter erhvervsdrivende. Foreninger, hvis formål udelukkende er velgørende, almennyttigt, politisk eller religiøst er ikke omfattet af forbuddet, forudsat at henvendelsen ikke vedrører en aktivitet, som må betragtes som en erhvervsaktivitet.

Læs også
I sidste uge bragte vi en artikel om bureaulederes syn på hjemmearbejde. I denne artikel fortæller seks medarbejdere, at de har forståelse for, hvis der skal være regler, og at det er vigtigt at møde ind for at styrke kulturen. Men: De værdsætter hjemmearbejde højt og fleksibiliteten i at have muligheden.
Bureauerne giver medarbejderne lov til at arbejde hjemmefra. Men det spænder fra fuld fleksibilitet til fastere regler. Der er dog generel bekymring for, hvad hjemmearbejde gør ved kulturen på bureauet. Her er otte bureaulederes oplevelser med hjemmearbejde.