Log ind Nulstil adgangskode

Annuller
Annuller

GLS: Drop PrivateDelivery til jeres kunder

GLS: Drop PrivateDelivery til jeres kunder GLS beder virksomheder om at droppe PrivateDelivery til deres kunder, ellers kan man ikke nå at aflevere pakker inden jul.
Pia Osbæck
Redaktør Pia Osbæck
Fredag 18. december 2020

GLS beder virksomheder om at droppe PrivateDelivery til deres kunder, ellers kan man ikke nå at aflevere pakker inden jul.

Den igangværende nationale nedlukning af Danmark påvirker endnu en gang distributionen af pakker.

GLS melder ud, at man ser sig nødsaget til at bede virksomhederne om at lukke ned for muligheden for, at kunderne kan bestille en PrivateDelivery med GLS til og med 3. januar 2021.

”Vi henviser i stedet til, at modtageren får leveret til en PakkeShop nær dem. Dette tiltag skal være med til at give modtageren den bedste mulighed for at få deres pakke leveret inden jul,” skriver GLS i en informationsskrivelse, som fortsætter:

”Det er naturligvis ikke et tiltag, vi ville bede jer om at implementere, med mindre det var absolut nødvendigt. Men som situationen er nu - hvis I ikke fjerner PrivateDelivery som en leveringsmulighed - vil kun en brøkdel af de ordrer, I kan producere de kommende dage, blive leveret inden jul.”

Årsagen er, at GLS er nået den maksimale volumen, som de kan håndtere. Så hvis andelen af PrivateDelivery stiger, vil det markant øge den geografiske afstand og tid, som GLS skal bruge pr. levering, og man kan dermed rent fysisk ikke nå at levere pakkerne.

Endeligt skriver GLS:

”Vi håber, at ovenstående er tilstrækkeligt til at sikre, at vi kan bringe alle julegaver ud inden jul, men frygter for den mængde, der vil komme de nærmeste dage og for hvad det vil betyde for vores drift og de tiltag, vi kan blive nødt til at sætte i værk.”

Læs også
Digitaliseringsminister Caroline Stage Olsen har i flere omgange udtalt, at de omfattende GDPR-regler hæmmer innovation og konkurrenceevne for virksomheder. Nu er hun klar til at fjerne de overflødige regler inden for databeskyttelse, og hun vil gerne have input fra de danske virksomheder. GRAKOM ser positivt på initiativet. 
Det er ifølge GRAKOM et positivt første skridt, at EU-Kommissionen har præciseret kravene og simplificeret EUDR-forordningen, men det er ikke nok, skriver GRAKOMs rådgivningschef Per Kaae Hansen.