Folkemødet - slaraffenland for networking
Igen i år var Grakom til stede på Folkemødet i Allinge på Bornholm.
”Folkemødet handler først og fremmest om at netværke,” siger direktør Thomas Torp.
Ved tidligere folkemøder har han været debattør ved forskellige arrangementer, men i år deltog han kun i Grakoms egen debat, der handlede om lobbyisme.
”Grakom laver jo en masse forskelligt lobbyarbejde på vegne af vores medlemmer. Der er Folkemødet en rigtig god lejlighed til at møde politikere og andre interesseorganisationer i uformelle rammer. Det er ikke her, man træffer vigtige beslutninger, men det at man har haft en snak her, giver rigtig god grobund for, at man på et senere tidspunkt tager telefonen og siger ’tak for sidst – skal vi ikke tage en møde om den og den sag?’ Så det har bestemt sine fordele,” siger Grakoms direktør.
Grakoms miljøchef, Carsten Bøg, var også til stede på Folkemødet. For ham handler folkemødet også om at pleje sit netværk, hvilket for hans vedkommende findes i de miljøpolitiske kredse.
”Det er rigtig godt, at folk ved, hvem man er. At der er den her genkendelse, når man senere taler med dem. På Folkemødet har jeg mulighed for et netværke med flere mennesker på kortere tid end noget andet sted, jeg kunne forestille mig,” siger Carsten Bøg, der også overværede flere debatter.
”Jeg kan godt finde på at blande mig, hvis jeg er uenig i noget af det, der bliver sagt. Miljøpolitik er jo en lidt abstrakt størrelse, hvor f.eks. NGO’er godt kan blive lidt ensidige i deres anskuelser i forhold til skovdrift. Sagen er jo, at langt, langt det meste papir i Danmark kommer fra bæredygtigt skovbrug,” siger Carsten Bøg.
Se hvordan Carsten Bøg arbejder for at påvirke NGO’er og politikere på Folkemødet i denne video:
