Log ind Nulstil adgangskode

Annuller
Annuller

Flere partier vil sætte penge af til fysiske bøger i skolen

Flere partier vil sætte penge af til fysiske bøger i skolen Foto: Colourbox
Pia Osbæck
Redaktør Pia Osbæck
Fredag 11. august 2023
Moderaternes ordfører foreslår en analogiseringspulje efter svensk forbillede.

Ordførere fra SF, Enhedslisten, Radikale Venstre og Alternativet er villige til at sætte flere penge af til indkøb af fysiske bøger og undervisningsmidlerd i folkeskolen. Det skriver Politiken.

"Der skal afsættes nye penge på finansloven, så alle børn kan få en rigtig bog - i hvert fald i de store fag," siger SFs ordfører, Jacob Mark til avisen.

Baggrunden er en rundspørge fra Politiken Research, der viser at næsten halvdelen af 544 skoleledere i folkeskolerne og frie grundskoler ifølge Politiken mener, at de fysiske bøger fylder for lidt i undervisningen.

Moderaternes ordfører, Rasmus Lund-Nielsen kommenterer ordførernes forslag med, at man kan overveje en analogiseringspulje efter svensk forbillede. Regeringen i Sverige har allerede investeret 685 mio. svenske kroner i fysiske undervisningsmaterialer og lærebøger og i de næste to år afsat yderligere en halv mia. svenske kroner.

Læs også
Christina Toftegaard Nielsen, der som Forbrugerombudsmand havde stort fokus på greenwashing, skal nu være forperson for Miljømærkenævnet.
Forbrugerne forventer, at de virksomheder, de handler hos, kender dem så godt, at de både får skræddersyet information og skræddersyede produkter. De forventninger er kun blevet større, og det betyder, at kunderejsen skal sidde lige i skabet, ellers forsvinder forbrugerne igen.