Log ind Nulstil adgangskode

Annuller
Annuller

Finansministeren: Effection er et godt eksempel på arbejdet med den grønne omstilling

Finansministeren: Effection er et godt eksempel på arbejdet med den grønne omstilling På billedet ses fra venstre: CEO René Rafn Hansen, finansminister Nicolai Wammen, CPO Thomas Urban Andersen, marketingspecialist Simone Kirstine Rosenkilde Knudsen, cheføkonom i GRAKOM Mads Lindegaard og direktør for ESG & bæredygtig udvikling i GRAKOM Carsten Bøg. Fotos: Pia Osbæck
Pia Osbæck
Redaktør Pia Osbæck
Torsdag 11. maj 2023
Da finansminister Nicolai Wammen forleden var på besøg hos Effection, viste han stor interesse for, hvordan det går med den grønne omstilling. Effection beskæftiger sig med visual branding, og ministeren blev vist rundt i produktionen.

Effection udgiver sin første bæredygtighedsrapport i næste uge, og det er en milepæl i virksomhedens arbejde med miljø og klima. Det fortalte CPO Thomas Urban Andersen til finansminister Nicolai Wammen, der i mandags besøgte Effection for at lære mere om arbejdet med grønne løsninger.

”Bæredygtighedsrapporten er et vigtigt afsæt for, hvordan vi inddrager medarbejderne, så de får ejerskab til, hvordan vi arbejder med miljø- og klimaeffektiviseringer,” uddybede Thomas Urban Andersen.

Effection Finansminister 5

Finansminister, Nicolai Wammen, bliver vist rundt i produktionen hos Effection i Aarhus af CPO, Thomas Urban Andersen, og CEO, René Rafn Hansen. GRAKOMs cheføkonom, Mads Lindegaard, og direktør for ESG & bæredygtig udvikling, Carsten Bøg, var også med på rundvisningen.

Effection har en klar målsætning: De vil være den førende partner inden for visuel branding, og et af deres fire strategiske fokusområder er bæredygtig udvikling.

Rådgivningen til kunderne er særlig vigtig for at hjælpe dem med at træffe miljørigtige valg, såsom materialevalg, holdbarhed og genanvendelse. Effection kalder dette koncept for Green Choice.

”Der findes ikke én grøn løsning, der passer til alt og alle, så vores rådgivning til kunderne er meget vigtig,” fortalte Thomas Urban Andersen.

Effection Finansminister 7

Finansministeren får en snak med teamleder finishing, Peter Hansen og CEO René Rafn Hansen, undervejs rundt i produktionslokalerne i Aarhus.

Finansminister Nicolai Wammen viste interesse for at vide, hvor stor en del af kunderne, der køber de mere miljøvenlige produkter. Thomas Urban Andersen svarede, at pris kan spille en rolle, for dem, der fravælger miljøvenlige løsninger, da de kan være dyrere.

”Det er mest de store brands, der driver udviklingen, og her er genanvendelsesaspektet særligt interessant,” uddybede Thomas Urban Andersen.

Puljer har bidraget til at komme godt i gang med den grønne omstilling

Fokus på at udvikle medarbejdernes kompetencer inden for rådgivning om mere miljøvenlige løsninger har været et vigtigt element sammen med energiscreening af Effections afdelinger i Måløv og Aarhus, herunder implementering af klimaberegneren ClimateCalc og genanvendelse af affald i Effections produktion. Offentlige puljer har spillet en stor rolle i den sammenhæng.

Effection Finansminister 6

CEO René Rafn Hansen orienterer finansminister Nicolai Wammen om bl.a. Effections brug af offentlige puljer i Effections nyindrettede mødelokale i Århus.

”Vi har benyttet os af SMV Digital og SMV Grøn i 2019 og 2021 samt to gange i 2022, hvor vi har modtaget rådgivning fra GRAKOM og Viegand Maagøe.  Puljerne har bidraget til, at vi kunne komme godt i gang med den grønne omstilling, samtidig med at vi bliver klogere på, hvor vi kan effektivisere og gøre omstillingen til en god forretningscase,” fortalte adm. direktør René Rafn Hansen til finansministeren.

”Det glæder mig at høre. Det er godt at besøge et eksempel på en virksomhed, der bruger puljerne til at understøtte den grønne omstilling. Det var netop tanken med puljerne, at de skulle fremme den grønne produktion. Og det er tydeligt, at selvom I ikke er i mål, har I sat jer et klart sigte om, hvor I vil hen. Det er meget positivt,” sagde Nicolai Wammen.

Læs også
Stibo Complete var en af de første virksomheder til at sætte miljøarbejdet i system. Det kvitterede finansminister Nicolai Wammen for med at rose virksomheden i Horsens, da han var på besøg tidligere på ugen.
Ferie og sygdom
27/06/2024
Det sker desværre, at medarbejdere bliver syge før eller under deres ferie. Det afgørende i den forbindelse er, om sygdommen er opstået før eller efter feriens begyndelse.