Log ind Nulstil adgangskode

Annuller
Annuller

FESPA Print Census 2023: Tekstiltrykkerier investerer i digitalprint

FESPA Print Census 2023: Tekstiltrykkerier investerer i digitalprint Foto: Colourbox
Pia Osbæck
Redaktør Pia Osbæck
Onsdag 29. november 2023
Knap halvdelen af respondenterne i rapporten har investeret i digitalprint. Og endnu 29 procent vil investere i den teknologi.

Globalt har 45 pct. af tekstiltrykkerier investeret i digitalprint. Det viser FESPAs rapport Print Census 2023 om trends og tendenser inden for digitaltryk og storformat, der udkom for nylig.

De tekstiltrykkerier, der endnu ikke har investeret i digitalt udstyr, vil for 29 procents vedkommende investere i det inden for to år.

Mens 26 pct. stadig ikke har planer om at investere i digitaltryk.

Figur 37 Side 33 Fespa Census Print 2023 (1)

Rapporten viser også, at der er forskel på hvor hurtigt digitalprint har udviklet sig.

Trykkerier, der primært bl.a. har serigrafitryk, silketryk og broderi (i rapporten nævnt som apparel decorators), er længere om at tage digitalt tryk i brug, end tekstiltrykkerier, der bruger storformat inkjet.

Det ser dog ud til at disse forskelle vil blive udjævnet i de kommende år, konkluderer rapporten.

FESPA Print Census har samtidig kigget på, hvilke maskiner, tekstiltrykkere ejer.  To tredjedele (66 pct.) ejer ’sublimation inkjet transfer printing’, hvilket er en stigning fra 42 pct. i forhold til FESPAs undersøgelse i 2018. Og 39 pct. ejer ’pigment inkjet printing’, hvilket er en stigning fra 18 pct. i 2018.For serigrafitryk, silketryk og broderivirksomhederne, er det næsten to tredjedele, der ejer ’heat transfer press’ , mens 48 pct. ejer ’commercial DTG Printer’, hvilket er en stigning fra 19 pct. i 2018.

Figur 38 Side 34 Fespa Census Print 2023 (1)

For serigrafitryk, silketryk og broderivirksomhederne, er det næsten to tredjedele, der ejer ’heat transfer press’ , mens 48 pct. ejer ’commercial DTG Printer’, hvilket er en stigning fra 19 pct. i 2018.

Figur 41 Side 35 Fespa Census Print 2023 (3)
Læs også
Log ind på Club FESPA Online, og få nyheder inden for storformat og tekstiltryk - helt gratis.
Kristian K. Kristensen er indtrådt i FESPA Denmarks bestyrelse.