Log ind Nulstil adgangskode

Annuller
Annuller

Få sygefraværet ned

Få sygefraværet ned Medarbejdere med pensionsordning i Sampension har adgang til en sundhedsordning, der kan hjælpe med at nedbringe sygefraværet.
Christian Bendix
Redaktør Christian Bendix
Torsdag 30. januar 2020
Medarbejdere med pensionsordning i Sampension har adgang til en sundhedsordning, der kan hjælpe med at nedbringe sygefraværet. Sampensions sundhedsordning kan både hjælpe inden sygdommen opstår, og når en medarbejder er blevet ramt af sygdom. Desværre overser alt for mange medarbejdere og arbejdsgivere mulighederne i ordningen.

Hos GRAKOM har administrationen haft mangen en frustreret virksomhedsejer i telefonen. Højt eller hyppigt sygefravær er et problem, når virksomheder kontakter GRAKOM:

"Jeg oplever, at mange ikke er opmærksomme på sundhedsordningen i Sampension. Arbejdsgiveren ved måske slet ikke, at den findes, og derfor minder de ikke deres medarbejdere om, at de har den mulighed,« siger Conny Junker, der står for administrationen af GRAKOMs syge- og barselsfond.

Sundhedsordningen er ikke at forveksle med en sundhedsforsikring, der fx dækker behandlinger på et privathospital, men sundhedsordningen kan stadig gøre en stor forskel og være med til at sænke sygefraværet i en virksomhed, siger Niels Kristensen, der er kundechef hos Sampension:

"Det er ment som en ordning, der dækker både inden du bliver syg, altså med forebyggelse af skader, og efter du er blevet syg. Men vi oplever, at de fleste, der ringer ind, allerede er blevet syge eller ramt af en skade."

Niels Kristensen siger, at det ofte er bevægelsesapparatet, der giver problemer, når det drejer sig om ansatte i grafiske virksomheder:

"Det er ryggen, skuldrene og albuerne. Der kan ordningen være en rigtig god hjælp. For det første får man en guide i sundhedssystemet, der fortæller en, hvilken behandling man skal tage. Og dernæst får man den nødvendige behandling i form af fysioterapi, kiropraktik, massage, zoneterapi eller akupunktur."

Sundhedsordningen dækker også psykologbehandling, hvis man føler sig belastet eller har brug for at tale med en psykolog om private forhold. Her kan man få tilbudt samtaler med en psykolog enten over telefonen eller ansigt-til-ansigt. Også ved misbrugsproblemer kan ordningen bruges.

"Jeg vil også fremhæve det, vi kalder ’hurtig diagnose’. Det handler simpelthen om, at man via ordningen er garanteret en hurtig udredning. Ventetiderne i det offentlige opstår ofte i forbindelse med diagnosticeringen, og der kan denne her ordning hjælpe. Man er simpelthen garanteret en udredning inden for få dage, og så kan man komme videre i sundhedssystemet," siger Niels Kristensen.

Både arbejdsgiveren og den ramte medarbejder har mulighed for at henvende sig til Sampension, og det er præcis opfordringen fra Conny Junker:

"Hvis man har en medarbejder, som døjer med nogle problemer, og det måske ser ud til at blive værre og værre, så er det helt klart et forsøg værd at ringe til sundhedsordningen og høre, hvad de kan hjælpe med," slutter Conny Junker.

 

Fakta

Sampensions sundhedsordning:

 

Sundhedsordningen bruges til både at forebygge og behandle sygdom. Dette gælder også problemer af psykologisk karakter.

 

Eksempler på behandlingsmuligheder:

 

  • Hurtig undersøgelse hos speciallæge samt genoptræning efter operation i det offentlige

 

  • Behandling hos fysioterapeut, massør, kiropraktor, zone-terapeut eller akupunktør

 

  • Psykologisk rådgivning, misbrugsrådgivning og krisehjælp

 

  • Vejledning om kostvaner og livsstil

 

Hvis du har en medarbejder, der er sygemeldt i mere end tre måneder, er der mulighed for øko­nomisk kompensation.

 

Kontakt sundhedsordningen på telefon 77 55 62 40.

Læs også
Det blev et ja ved afstemningen om Forligsmandens mæglingsforslag, og dermed er de nye overenskomster gældende. 
Det er en ny rolle, men én han går til med både ydmyghed og ambitioner. Adm. direktør i Jydsk Emblem Fabrik, René Milholt, er netop valgt ind i GRAKOM og GRAKOM Arbejdsgiveres bestyrelse. Her ser han frem til at give promotionbranchen en stemme i drøftelserne om kommunikationsindustriens vilkår og fremtid.