Log ind Nulstil adgangskode

Annuller
Annuller

Få økonomisk støtte til klimaregnskaber

Få økonomisk støtte til klimaregnskaber
Pia Osbæck
Redaktør Pia Osbæck
Torsdag 23. februar 2023
GRAKOM minder om, at den 27. februar åbnes der op for ansøgninger til CO2Puljen, som har det primære formål at støtte virksomheder, som ønsker at etablere et regnskab for deres klimaaftryk.

Går du med overvejelser om at udvikle et regnskab for virksomhedens klimaaftryk, er der mulighed for at få tilskud til udgifter, som er relateret til dokumentation af CO2-udledning, kompetenceudvikling eller certificering gennem miljømærkning. CO2Puljen er målrettet små og mellemstore virksomheder.

"Projekter med fokus på at blive ClimateCalc-certificeret vil med fordel kunne søge støtte i denne pulje, og vi har hos GRAKOM erfaret, at der vil være et særligt fokus på projekter der er målrettet mod rådgivning til indsamling af den nødvendige data til at måle klimaaftryk (scope 1, 2 og 3)," siger GRAKOMS direktør for ESG & bæredygtig udvikling, Carsten Bøg. 

Projekterne skal desuden gøre virksomheden i stand til selv at arbejde videre med klimaregnskaberne. Derfor skal der indgå et element af kompetenceudvikling i alle projekter.

Puljen er omfattet af en tilskudsramme på 50.000-150.000 kr. for et projektbudget, og virksomheden kan søge om støtte til halvdelen af projektbudgettet. Dvs. at der vil blive givet støtte i form af en voucher på 25.000-75.000 kr. afhængigt af det samlede projektbudget. Tilskuddet skal medfinansieres i timer, kontant eller en kombination heraf. 

CO2Puljen er åbent for ansøgninger fra den 27. februar til den 26. marts.

Kontakt GRAKOMs afdeling for ESG og bæredygtig udvikling hvis du vil høre mere.

Læs også
Scanstar er en nordisk emballagekonkurrence, der fokuserer på bæredygtig emballage. Læs her, hvem der kan deltage.
Det er et kæmpeløft til magasinbranchen, at der er lavet en pulje til magasiner på 30 mio. kr. Men branchen er ikke helt tilfreds med de rigide krav.