Få attraktiv økonomisk støtte til virksomhedens grønne omstilling
Nye puljer åbner for, at virksomhederne kan få økonomisk støtte til den grønne omstilling. Der kan opnås støtte til stort alle relevante tiltag indenfor det såkaldte 'grønne' område, der medvirker til udvikling af virksomhedens kompetencer og styrker forretningsplanen. Eksempler på disse kan du læse nederst på siden.
Tilskudspuljerne er baseret på, at virksomheden selv bidrager med egne interne timer for så til gengæld at kunne få et økonomisk tilskud på beløb mellem kr. 100.000 og 250.000 til brug for køb af ekstern rådgivning.
Udover at GRAKOM har en lang række af målrettede værktøjer til branchens forskellige virksomheder inden for miljømærker, klimaberegninger, ledelsessystemer osv., så har vores konsulenter indenfor de seneste år udviklet en unik viden om miljø og klimaforhold om materialer, der anvendes inden for både emballage- og sign området.
GRAKOMs målrettede værktøjer er afprøvede, og sætter virksomheden i stand til at være opdateret på den sidste nye viden og samtidig kunne føre en langt mere kompetent dialog med marked og kunder, når det kommer til den grønne omstilling.
"Disse støttepuljer et er uden tvivl et attraktivt tilbud", siger GRAKOMs miljø- og klimachef Carsten Bøg og fortsætter:
"Der findes nærmest ikke en virksomhed i dag, der ikke har oplevet, at deres kunder har spurgt til miljø- og klimaforhold af en eller anden art. Samtidig står virksomhederne også ofte i et 'vadested', når de mest optimale løsninger skal vælges for tilegnelse af grønne kompetencer. Og anskaffelse af fx miljømærker er absolut ikke gratis".
Carsten Bøg understreger, at muligheden for at kunne opnå ekstern økonomisk støtte til netop den grønne omstilling, er en appelsin lige ned i turbanen, da det ikke handler om, en virksomhed skal omstille sig indenfor miljø- og klima, men hvor hurtigt de kan gøre det, hvis ikke der skal mistes momentum i markedet.
Ansøgning om støtte kan indsendes fra 11. oktober 2021 og 4 uger frem.
GRAKOMs konsulenter står klar med hjælp til formulering af ansøgninger og de administrative elementer der følger af dette. Kontakt enten den konsulent, du plejer at arbejde sammen med eller Carsten Bøg, cb@grakom.dk / 20123413 eller Anders Hegnet, ah@grakm.dk / 40135713.
Her er eksempler på hvad I kan opnå støtte til:
Målgruppe 1 – mindre virksomheder, der er umodne indenfor grøn omstilling, men som har en ide/plan:
- Afklaring af hvilken certificering der er nødvendig eller har potentiale, og hvor langt virksomheden er fra at leve op til krav
- Afklaring af relevante verdensmål for virksomheden, og hvordan det indarbejdes, dokumenteres og kommunikeres, så det styrker det forretningsmæssige potentiale
- Markedsanalyser mhp. at afklare markedsmuligheder /- efterspørgsel indenfor grønne tiltag/produkter
- Grønne produktforbedringer mhp. Markedsdifferentiering og markedsandele à evt. justering af forretningsmodel
- Forbedring af produktionsprocesser til renere og mere ressourceeffektive processer
- Udarbejdelse af strategi for kommunikation og formidling
- Kompetenceudvikling af medarbejdere f.eks. i fht. verdensmål, miljøcertificering, grønne produktforbedringer, videreføring af viden og investering
Målgruppe 2 - Mere erfarne virksomheder, ofte lidt større virksomheder, der allerede har en klar grøn business case/plan
- Livscyklusanalyser
- Klimaregnskaber og klimaberegninger på produkter (ClimateCalc systemet)
- Opbygning af miljøledelsessystemer og miljømærker
- Produktudvikling
- Kortlægge leverandører og opstille krav til nuværende og kommende leverandører, virksomheden står således klargjort til konkret certificering, carbon-footprint-analyse, værdikædeanalyse, mv.
- Kompetenceudvikling af medarbejdere til at arbejde med grøn produktudvikling, klimaregnskaber, miljøledelsessystem eller andet
- Digitale grønne løsninger