Log ind Nulstil adgangskode

Annuller
Annuller

EUDR: Træningsvideoer om EU Kommissionens informationssystem 

EUDR: Træningsvideoer om EU Kommissionens informationssystem 
Pia Osbæck
Redaktør Pia Osbæck
Mandag 30. september 2024
To nye træningsvideoer om den kommende skovrydningsforordning er ikke særligt informative for den grafiske branche, men man kan få en smagsprøve på informationssystemet. Samtidig har Miljøstyrelsen opdateret deres FAQ ifm. EUDR. Og Intergraf afholder et webinar om emnet. 

Når den nye skovrydningsforordning træder i kraft ved årsskiftet, er der en stor udfordring i, at informationssystemet, hvor virksomhederne skal indtaste deres due diligence-oplysninger, endnu ikke er klart. 

Derfor har GRAKOM tidligere bedt om, at man udsætter ikrafttræden af lovgivningen, og det har 28 europæiske også netop gjort.

Nu har EU Kommissionen udgivet to instruktionsvideoer på informationssystemet. Se nederst på dette link.

”Det er selvfølgelig fint med de to videoer, og der er sikkert også nogle virksomheder, der kan få noget ud af det. Jeg siger ikke, at grafiske virksomheder slet ikke kan få noget ud af at se videoerne igennem, men der er ikke meget konkret, som netop de kan bruge, men de kan selvfølgelig få en smagsprøve på systemet,” siger rådgivningschef i GRAKOM Per Kaae Hansen. 

FAQ hos Miljøstyrelsen

Samtidig har Miljøstyrelsen opdateret deres FAQ vedr. den nye EUDR. Miljøstyrelsens FAQ kan ses i bunden, når man klikker her

Webinar hos Intergraf

Intergraf afholder et webinar om skovrydningsforordningen. Det er den 22. oktober fra kl. 11-12.30. Læs mere og tilmeld dig her.

Læs også
Ikonlabel ser certificeringer inden for miljøledelse som uundgåeligt, hvis man vil tiltrække unge medarbejdere. Frederik Krause fortæller, at man tager skridtet fuldt ud, når man efter både et grønt cirkulært omstillingsprojekt, en miljøledelsescertificering, nu også vil certificeres inden for kvalitetsledelse. Han er meget tilfreds med GRAKOMs konsulenter, der har hjulpet hele vejen igennem 14001-certficeringen.
Stop! Tænk! Tag action! Det er et af de gode råd, som Jesper Lundorf, der har arbejdet med it-efterforskning i politiets efterretningstjeneste, kommer med, når det handler om at undgå at blive hacket.