Log ind Nulstil adgangskode

Annuller
Annuller

ESG-Academy er skudt i gang

ESG-Academy er skudt i gang Carsten Bøg på talerstolen ved det første møde i Creative Clubs ESG Academy. Foto: Pia Osbæck
Pia Osbæck
Redaktør Pia Osbæck
Torsdag 07. september 2023
Her er essensen af det, som deltagerne blev klogere på ved forpremieren på uddannelsesforløbet, der er udviklet af Creative Club.

”Vi forventer en stigende efterspørgsel”

”Kunderne spørger ind til vores regnskaber og certificeringer. Det har vi ikke oplevet tidligere.”

”Det bliver snart et lovkrav.”

”Vi har brug for et bedre rapporteringsværktøj.”

Både virksomheder og bureauer står overfor et øget pres for at orientere sig mod og dygtiggøre sig inden for bæredygtighed og samfundsansvar. Det bekræfter ovenstående udsagn fra nogle af deltagerne på det første ESG Academy-forløb, arrangeret af GRAKOM/Creative Club, der løb af stablen for nylig.

Der var også bred enighed om, at ESG og bæredygtighed er emner, der er ret komplekse at sætte sig ind i, hvis det ikke bare skal være på en overfladisk måde.

Der kommer flere krav til både virksomheder og bureauer

ESG-Academy-uddannelsen er rettet mod bureauerne, som via deres rådgivning har betydelig indflydelse på forbrugernes valg af produkter og ydelser samt på virksomhedernes omdømme.

”Men det er blot én vigtig faktor,” sagde direktør for ESG & bæredygtig udvikling, Carsten Bøg, på uddannelsens første dag.

”En anden er, at der fra EU kommer en række krav og lovgivning på ESG-området, så det ligeledes fremadrettet vil handle om compliance.

Fx Green Deal som er en række direktiver og forordninger, der vil stille krav til produkters genanvendelse, energieffektivitet, co2-aftryk og meget mere, som Carsten Bøg fortalte om på uddannelsen.

Deltagerne blev desuden præsenteret for forskellige rapporteringsværktøjer samt et roadmap, hvormed man metodisk kan arbejde mod mere bæredygtighed.

ESG-Academy er et nyt uddannelsesforløb inden for bæredygtighed rettet mod bureauer. Uddannelsen kører som et pilotprojekt her i efteråret 2023 og vil blive udbudt til alle bureauer fra 2024.

Vil du vide mere om uddannelsen, så kontakt direktør for ESG & bæredygtig udvikling Carsten Bøg på cb@grakom.dk / 20 12 34 13.

Læs også
New bizz er en klassisk bureau-disciplin, men også én, man værner om. Her åbner fire vidt forskellige bureauer døren på klem – og giver deres fif om new bizz videre.
Emner som producentansvar, miljørigtig emballage, designerens rolle i miljørigtig emballageudvikling og emballageproducenters arbejde med miljøoptimeret emballage vil blive gennemgået for deltagerne på dette års Emballagedag.