Log ind Nulstil adgangskode

Annuller
Annuller

Emballagedagen 2024 giver en dybdegående analyse om forbrugernes opfattelse af emballage

Emballagedagen 2024 giver en dybdegående analyse om forbrugernes opfattelse af emballage Foto: Colourbox
Pia Osbæck
Redaktør Pia Osbæck
Mandag 07. oktober 2024
På Emballagedagen 2024, der er arrangeret af EmballageForum og GRAKOM kan deltagerne opleve en dag fyldt med viden om forbrugernes emballagevaner, globale innovationer og de nyeste EU-lovkrav.

For fjerde år i træk sætter Emballagedagen spot på det, der rører sig på Emballageområdet. Emballagedagen forventes at tiltrække en masse emballageinteresserede fra alle dele af værdikæden.

Udover at byde på gode netværksmuligheder, bliver det også en dag spækket med inspiration og viden om emballagebranchen.

For første gang bliver deltagerne præsenteret for en dybdegående forbrugeranalyse, der giver helt nye indsigter i danskernes emballageforbrug og deres opfattelse af emballage.

”Der bliver stadig mere fokus på emballagers bæredygtighed, og det betyder, at emballageindustrien, især i disse år, står overfor store forandringer. Derfor vil vi gerne inspirere og dele viden til alle, der har at gøre med emballage, og vi har bestræbt os på igen i år at udvikle et program, der får deltagerne til at gå hjem med noget, de helt konkret kan bruge i deres hverdag,” siger rådgivningschef i GRAKOM Per Kaae Hansen.

Flere nye lovkrav om bæredygtighed og affald

EU har i disse år gang i flere nye lovkrav om både bæredygtighed og affald – også inden for emballageområdet. Bl.a. det udvidede producentansvar. På Emballagedagen får du en status på, hvordan gradueringer af emballage og kategorierne skal foretages i forhold til det miljøgraduerede bidrag.

Oplægsholdere fra kundesiden og detailhandlen samt industrien selv, vil give masser af viden og inspiration om nye trends, og hvordan forbruger- og lovkrav påvirker dem.

Emballagedagen finder sted den 6. november 2024 fra kl. 12.00-17.00 på Comwell i Middelfart.

Tilmelding kan ske på Emballagedagen.dk

Program

12.00: Frokost & netværk

13.00: Velkomst v/adm. direktør Carina Christensen, GRAKOM

13.05: Globale trends i emballageinnovation – hvad trender inden for materialevalg, genanvendelse og design v/direktør Paul Jenkins, The Pack Hub (oplægget holdes på engelsk)

The Pack Hub er et britisk emballage-innovationskonsulenthus, som står bag Innovation Zone, der er en global database med 8.000 innovative emballageløsninger, som hver uge udbygges med 25 nye løsninger.

13.45: Nye indsigter om danskernes emballageforbrug og deres opfattelse af emballage v/direktør Berit Puggaard, Kantar Media

Kantar Media er Danmarks førende analysehus og står bl.a. bag Index Danmark/Gallup, Danmarks største undersøgelse med 25.000 årlige telefoninterviews, som har dokumenteret danskernes medie- og forbrugsvaner siden 1996.

14.20: Pause med kaffe & kage

14.50: Producentansvaret – hvordan kategoriseres emballagen og hvilke materialekategorier skal gradueres? v/Helle Antvorskov, akademisk tekniker, Miljøstyrelsen cirkulær omstilling

Miljøstyrelsen giver en indføring i, hvordan emballager kategoriseres under det miljøgraduerede bidrag. Kategorisering af emballagen er nødvendig for at definere den korrekte sats, en producent skal betale. Det omfatter bl.a. afgrænsning mellem materialekategorier, hvilke kategorier som skal gradueres og introduktion af nogle nye begreber: hovedkomponent, integreret komponent og separat komponent, som definerer hvilke sæt af designkrav, som en given emballage skal leve op til. Helle Antvorskov er akademisk tekniker i Miljøstyrelsen og sidder med arbejdsområdet emballage i producentansvarsteamet i afdelingen cirkulær omstilling. Vedr. producentansvar på emballage har Helle Antvorskov arbejdet primært med miljøgradueret bidrag.

15.10: Nye leverandørkrav set fra en fødevareproducents side, herunder hvilke emballagetrends ses i fødevareindustrien på europæisk niveau v/ packaging development manager Torben Noer, Arla Foods.

Torben Noer har arbejdet mere eller mindre non-stop med emballagedesign og -udvikling i snart 30 år. I Arla er han ansvarlig for emballageudviklingen til Arlas ostekategori. Det vil sige ca. 25 mejerier dækkende omkring en fjerdedel af Arlas omsætning. Torben Noer tilhører teamet sustainaible packaging innvoation, som dækker al emballageudvikling, inkl. monitorering af lovgivning og retningslinjer på Arlas markeder.

15.45: Hvordan navigerer detailkæderne i at imødekomme lovgivning og forbrugerbehov i en verden, hvor forbrugernes ønsker og opfattelser ikke altid stemmer overens med de optimale cirkulære løsninger og emballagevalg? v/TBC

16.15: Hvordan Smurfit Westrock skaber fremtidens emballage gennem innovation i en tid med strammere krav til bæredygtighed og grøn omstilling v/innovation & insights manager Maiken Wilki, Smurfit Westrock

Maigen vil dele indsigter i, hvordan Smurfit Westrock, som global leder inden for bæredygtig emballage, arbejder innovativt for at udvikle løsninger, der hjælper kunderne med at imødekomme de stadigt strengere krav til bæredygtighed og cirkulær økonomi.

16.45: Afslutning & tak for i dag

 

 

Læs også
Ikonlabel ser certificeringer inden for miljøledelse som uundgåeligt, hvis man vil tiltrække unge medarbejdere. Frederik Krause fortæller, at man tager skridtet fuldt ud, når man efter både et grønt cirkulært omstillingsprojekt, en miljøledelsescertificering, nu også vil certificeres inden for kvalitetsledelse. Han er meget tilfreds med GRAKOMs konsulenter, der har hjulpet hele vejen igennem 14001-certficeringen.
Stop! Tænk! Tag action! Det er et af de gode råd, som Jesper Lundorf, der har arbejdet med it-efterforskning i politiets efterretningstjeneste, kommer med, når det handler om at undgå at blive hacket.