Log ind Nulstil adgangskode

Annuller
Annuller

Emballagedagen 2023 sætter fokus på krav til miljø- og klimaoptimeret emballage

Emballagedagen 2023 sætter fokus på krav til miljø- og klimaoptimeret emballage
Pia Osbæck
Redaktør Pia Osbæck
Tirsdag 12. september 2023
Emner som producentansvar, miljørigtig emballage, designerens rolle i miljørigtig emballageudvikling og emballageproducenters arbejde med miljøoptimeret emballage vil blive gennemgået for deltagerne på dette års Emballagedag.

I år er det tredje gang, at GRAKOM med stor succes afholder Emballagedagen. Denne gang er der fokus på, hvordan emballageindustrien håndterer kravene til miljø- og klimaoptimeret emballage. Både de krav, der er til design, udvikling, produktion og til bortskaffelse.

Miljøstyrelsens Thomas Bangsgaard Vestergaard og Lise Larsen indleder dagen ved at fortælle om producentansvaret, og hvilke opgaver, der ligger i det ansvar.

Dernæst vil rådgivningschef for ESG & klima i GRAKOM, Per Kaae Hansen give helt konkrete trin, man skal igennem for at sikre sig at en emballage reelt er miljørigtig.

En emballage skal også designes, og her er der en risiko for, at den kommer til at fremstå med et helhedsindtryk, der bliver opfattet som greenwashing af forbrugerombudsmanden. Hvordan man sikrer sig imod det, viser designdirektør i Envision, Lars Simonsen.

Endelig vil ESG-manager Anders Hegnet fra Laursen Grafisk give eksempler på, hvordan man lever op til de dokumentationskrav, som der er i forbindelse med miljø- og klimaoptimeret emballage.

Emballagedagen finder sted torsdag den 5. oktober kl. 12-17 på Hotel Severin i Middelfart. Du kan tilmelde dig her.

Læs også
Der var stort fremmøde og spørgelyst, da Emballageforum afholdt Emballagedagen i onsdags på Hotel Severin i Middelfart. Læs her, hvad du gik glip af.
"Det kan man vist godt kalde en omvendt pitch," konstaterede adm. direktør i GRAKOM, Thomas Torp, da der kom adskillige opfordringer fra kunderne om, at de gerne vil kontaktes af emballagevirksomhederne. Opfordringerne kom på den nyligt afholdte konference, Emballagedagen, hvor 80 deltagere blev klogere på fremtidens emballagetrends. EmballageForum var arrangør af konferencen.