Log ind Nulstil adgangskode

Annuller
Annuller

Emballage som fremtidens miljøforkæmper?

Fredag 31. marts 2017
Kan flexo-printet emballage være med til at minimere fødevarespild? Og hvordan ser fremtidens grønne emballage ud? Det var nogle af de ting, som blev diskuteret, da Dansk Flexo Forum inviterede til ”Absolute Flexo Future 2017”.

200 mennesker mødte op, da Dansk Flexo Forum i samarbejde med SweFlex arrangerede eventet ”Packing as the future evironmentalist”. Her blev emnerne bæredygtighed og fornybare ressourcer indenfor emballage i fødevareindustrien vendt og drejet af både producenter, leverandører og forbrugere.

Den store interesse kommer dog ikke bag på Dansk Flexo Forums bestyrelsesformand:

»Der er ingen tvivl om, at det er et meget hot emne, som alle snakker om. Det skal handle om bæredygtighed og fornybare ressourcer,« siger Klaus Kromann, formand for bestyrelsen i Dansk Flexo Forum og Service and Development Manager i Polyprint

»Problemet er bare, at rigtig mange snakker om det, men der er ikke mange indenfor fødevareindustrien, som gør noget ved det. Derfor har vi samlet en masse forskellige interessenter inden for branchen, så man kan blive klogere på, hvad man kan gøre.«

Under arrangementet kunne man blandt andet høre oplæg med overskrifter som: ”Making the move to truly sustainable flexible packaging” og ”Plastics – A key material in the plans for European circular economy.”

»Mange vil rigtig gerne vide, hvad vej vinden blæser, og hvad der er smartest. Derfor har vi prøvet at sørge for, at så mange led af forsyningskæden som muligt er repræsenteret. På programmet har vi blandt andet haft nogen til at fortælle om cellofanfilm lavet af træfibre og om nudging i forhold til at undgå fødevarespild,« siger Klaus Kromann.

En stor del emballage er lavet på genanvendte fibre
I nyhederne hører man ofte om plastik, der flyder rundt i havene, og derfor er det nemt at tro, at emballage er et stort miljømæssigt problem.

»Man kan nemt opfatte emballage som et stort miljøproblem – som noget vi bare smider ud. Men der er mange, som ikke ved, at meget store mængder af den producerede emballage er baseret på fibre fra genanvendte tryksager. Det er derfor et vigtigt led i den miljømæssige kæde. Når man genanvender fibre fra grafisk papir, giver det et mindre miljømæssigt fodaftryk,« siger Carsten Bøg, miljøchef i Grakom.

Han fortæller, at de forskellige grafiske produkter hænger tæt sammen, og altså er med til at bære papirets gode fodaftryk, da papirets fibre genanvendes i de forskellige emballage produkter.

»Derfor er det rigtig vigtigt at få sat emballage på dagsordenen i en miljømæssig sammenhæng. Der er brug for at få sat begreber på plads samt at finde de områder, hvor vi kan forbedre miljøet ved emballage. Der er mange positive miljøvinkler at fortælle om emballage, og det bidrager sådan et arrangement til.« fortæller Carsten Bøg.

Arrangementet, hvor Grakom også var til stede blev afholdt i Helsingør på Strand- og Badehotel Marienlyst.

Læs også
Det blev et ja ved afstemningen om Forligsmandens mæglingsforslag, og dermed er de nye overenskomster gældende. 
Det er en ny rolle, men én han går til med både ydmyghed og ambitioner. Adm. direktør i Jydsk Emblem Fabrik, René Milholt, er netop valgt ind i GRAKOM og GRAKOM Arbejdsgiveres bestyrelse. Her ser han frem til at give promotionbranchen en stemme i drøftelserne om kommunikationsindustriens vilkår og fremtid.