Log ind Nulstil adgangskode

Annuller
Annuller

"Det overraskede mig med alle de kinesiske stande"

"Det overraskede mig med alle de kinesiske stande" Direktør i PE Offset Peter Nyborg foran sin nye Ieicho skæremaskine
Pia Osbæck
Redaktør Pia Osbæck
Torsdag 01. juni 2023
PE Offset var taget afsted til FESPA-messen Global Print Expo for at snuse. Han vil tage afsted igen, når han næste gang overvejer at investere i nye maskiner.

Det var første gang, at PE Offset var med på FESPA-messen Global Print Expo, der netop er blevet afholdt i München. Adm. direktør Peter Nyborg lagde især mærke til, at kineserne efter corona-perioden var vendt kraftigt tilbage.

”Der var rigtig mange kinesiske stande, så man kan godt regne ud, hvor maskinerne kommer fra i fremtiden. Jeg har ikke været på FESPAs messe før, men jeg har været på Drupa, og her var der mange tyske stande, så det overraskede mig virkeligt med alle de kinesiske stande.”

Peter Nyborg var taget afsted med tre salgsmedarbejdere: Salgs- og marketingchef Lise-Lotte Nielsen, grafisk konsulent Gitte Linding og grafisk konsulent Anders Nyborg.

”Normalt vil man nok tage det tekniske personale med på en messe som Global Print Expo, men jeg tænkte, at salgsteamet måske kunne blive inspireret til at finde nogle produkter, vi kunne producere og sælge.”

Selv om salgsmedarbejderne hos PE Offset blev inspireret af at kigge på stande inden for især det digitale og storformat, var der ikke noget nyt, som man hos den grafiske full servicevirksomhed i Varde ikke kendte til i forvejen.

”Lise-Lotte, Gitte og Anders synes der var mange spændende ting, men der var ikke noget, der overraskede dem,” siger Peter Nyborg.

Han fortæller, at man ikke deltog i messen for at købe, men ’bare’ for at snuse, og så benyttede Peter Nyborg lejligheden til at hilse på producenten af to skæreborde, som PE Offset for nylig har købt.

”Vi har lige købt to skæreborde fra kinesiske Iecho af den danske agent, Custmo. Men på messen fik vi hilst på Iecho-folkene, som også lige gjorde os klogere på maskinerne. Det var meget positivt at besøge dem på messen.”

Det var nemt at tage afsted

På spørgsmålet om Peter Nyborg vil tage til Global Print Expo en anden gang, svarer han:

”Hvis jeg står og skal investere i nye maskiner, vil jeg helt klart tage af sted igen, og så vil jeg tage mine produktionsfolk med. Ikke fordi jeg vil købe noget på selve messen, men jeg vil bruge den som en del af et undersøgelsesforløb i forhold til at sætte mig ind i, hvad der er relevant at købe.”

En af de nye tiltag, han overvejer er at gå ind i broderi, som også var at finde på messen. Og så vil han i øvrigt gerne rose GRAKOM for turen til FESPA, som gør det nemt for medlemmerne at deltage.

”Det var dejligt nemt for os at tage afsted, fordi GRAKOM havde arrangeret turen. Det synes jeg klart er en fordel, så man slipper for at gøre arbejdet selv, og så møder man også de andre deltagere, der er med på turen,” siger Peter Nyborg.

Fakta om PE Offset

PE Offset startede som trykkeri i 1979, og har udover et bogbinderi for fem-seks år siden udvidet med storformat og skilteprodukter.

 

Global Print Expo

Global Print Expo blev afholdt i sidste uge sammen med European Sign Expo. GRAKOM havde som sædvanligt arrangeret en medlemstur og afholdt en reception for branchen på selve messen. Som de forrige gange, kunne medlemmerne tage en elev gratis med. Næste års messe er i Amsterdam den 19.-22. marts.

Læs også
"Ingen andre steder kan du på et og samme sted se nye maskiner, nye produkter, tale med leverandører, blive inspireret, og blive mødt af nye produktmuligheder, som du måske ikke selv havde tænkt på," siger adm. direktør Niels Rask fra NS System, som var taget på Global Print Expo med tre kolleger.
Asiatiske udstillere er kommet tilbage, og messen er vokset 30 pct. siden sidste år. Global Print Expo er godt i gang i München.