Log ind Nulstil adgangskode

Annuller
Annuller

design matters

Tirsdag 11. juli 2017
For tredje år i træk sætter nogle af verdens dygtigste digitale designere kursen mod Danmark, når Design Matters bliver afholdt til september. Netflix, Instagram og Google er blandt de kendte virksomheder, der sender deres grafiske designere til København for at dele ud af deres erfaringer. Men hvordan tiltrækker en nystartet konference så store navne? Og hvorfor bør man møde op som gæst? Udkom har mødt de to designnørder, Ingrid Haug og Michael Christiansen, der står bag Design Matters.

design matters
Ingrid Haug og Michael Christiansen (foto: Christian Bendix)

Design Matters betyder direkte oversat, at design er vigtigt. Men passer det?
Michael: Ja, godt design betyder alt lige nu. Rigtig mange teknologier bliver standardiseret i de her år, og det betyder, at virksomheder får sværere og sværere ved at skille sig ud på den del. Derfor bliver godt design afgørende.
Ingrid: De digitale produkter, der har stor succes lige nu, er kendetegnet ved, at de har et rigtig godt og lækkert design, hvor de har gennemtænkt alle flows og interaktioner. Og interessen for Design Matters fortæller os også, at mange går rigtig meget op i godt design netop nu.

Hvorfor afholder I den her konference?
Ingrid: Vi synes, der manglede en konference med fokus på digitalt design. Hvor der er plads til, at emnerne kan være meget designnørdede. Og så blev vi selv meget fascinerede af at finde ud af, hvad der gør, at nogle produkter har så overlegen en bruger-oplevelse i forhold til andre. Hvor forretningsideen smelter sammen med et vanvittigt godt design. Hvilket arbejde ligger der bag, når noget bare virker og ser godt ud på samme tid? Derfor tænkte vi, at mange andre også havde en fascination af at få svar på det spørgsmål.

Hvordan lykkes det jer at få fat på grafikere fra nogle af verdens største og vigtigste virksomheder?
Michael: Vi fik bekræftet vores fornemmelse af, at her var et gab, som ikke var dækket af andre konferencer, og da vi spurgte nogle af de store navne, var de fleste interesserede. Så da vi afholdt konferencen første gang i 2015, kom der oplægsholdere fra virksomheder som AirBnb. Spotify, og en del andre var også med. Og når man så ringer rundt året efter, og andre oplægsholdere kan se, at de her navne stillede op, så er de også meget interesserede. I år har vi næsten haft nemmere ved at tiltrække store navne end at finde lokale danske og skandinaviske designere, der vil holde oplæg. Så dem hører vi meget gerne fra.
Ingrid: Jeg tror faktisk, at de her meget kreative mennesker har et behov for at komme til arrangementer som Design Matters. I bund og grund vil de gerne møde andre som sig selv. De vil gerne deltage i en event med et stramt fokus på digitalt design. Hvor fokus er på det visuelle. Ikke så meget strategi, marketing og brugervenlighed. Det er alt sammen sorteret fra. Og det er også det, vi prøver at skille os ud på.
Michael: Og så kan man ikke overvurdere, hvor meget København som by betyder. København er et kæmpe brand, som de vildt gerne vil opleve.

Hvordan afgør I, hvem der skal være oplægsholdere?
Ingrid: Vi inviterer kun folk, vi synes, har lavet noget rigtig lækkert design.

Hvem afgør, hvad der er lækkert?
Ingrid: Det gør vi faktisk selv. Det kan godt lyde lidt arrogant, men vores fokus er ikke på brugervenlighed eller fede forretningsideer.
Det er på flot digitalt design. Derfor er vi nødt til at sortere mange fra.
Og vi har sagt nej til en hel del, der har henvendt sig til os. Vi siger også nej, hvis det er folk fra meget store firmaer, som laver noget lidt perifert. Altså vi kan sagtens få en henvendelse fra Google eller Facebook, hvor det er personer, der ikke sidder med noget spændende. Nu har vi så valgt en kvinde fra Google i år, men det er fordi, hun har stået for hele redesignet af browseren Chrome. Så personen skal også have en god historie at fortælle.
Michael: Og så skal det være folk, der reelt står for det kreative arbejde. Vi vil ikke have folk, der sidder og taler marketing- og strategisnak.

Men risikerer udvalget af oplægsholdere ikke at blive meget ensformigt, hvis det kun består af folk, som I to kan lide?
Michael: Det er derfor, vi har etableret en komité. Den nedsatte vi efter konferencen sidste år, og det er ganske enkelt fem tidligere oplægsholdere. Vi taler om nogle af verdens førende grafiske designere. De sidder som en slags tænketank, der rådgiver os om, hvem og hvad de gerne vil høre om på de kommende Design Matters-konferencer. Det skulle meget gerne sikre, at det ikke bare er vores egen agenda.

Hvad får man ud af at dukke op som gæst til konferencen?
Michael: Man får mulighed for at lære fra de bedste. Det er en sjælden lejlighed til at møde nogle af verdens dygtigste digitale designere uden at skulle flyve rundt i hele verden. Her er de samlet på ét sted, og de kommer fra England, USA, Spanien og en masse andre lande.
Ingrid: Vi prøver at få vores talere til at fortælle ret ærligt om deres arbejde, så publikum får en følelse af, at de kommer ind under huden på dem og deres arbejde.

FÅ RABAT SOM GRAKOM-MEDLEM
Grakom er sponsor på konferencen, og det betyder, at du kan få 20 % rabat på billetprisen. Derfor er din pris 4.796 kr.
Køb din billet her: grakom.dk/design-matters

Læs også
Det blev et ja ved afstemningen om Forligsmandens mæglingsforslag, og dermed er de nye overenskomster gældende. 
Det er en ny rolle, men én han går til med både ydmyghed og ambitioner. Adm. direktør i Jydsk Emblem Fabrik, René Milholt, er netop valgt ind i GRAKOM og GRAKOM Arbejdsgiveres bestyrelse. Her ser han frem til at give promotionbranchen en stemme i drøftelserne om kommunikationsindustriens vilkår og fremtid.