Log ind Nulstil adgangskode

Annuller
Annuller

Danskere blander sig i verdenstoppen med wrapping-skills

Danskere blander sig i verdenstoppen med wrapping-skills
Pia Osbæck
Redaktør Pia Osbæck
Tirsdag 07. juni 2022
Maria Terp Holt blev en flot nummer tre til de nyligt overståede verdensmesterskaber i wrapping, og er dermed den bedste kvindelige wrapper i verden. To danskere er blandt de fire bedste i verden til at wrappe biler. Pas på, kvinderne kommer, lyder det fra dansk dommer.

Der var danskere på både tredje- og fjerdepladsen, da VM i wrapping blev afgjort på den netop overståede FESPA-messe i sidste uge i Berlin.

De to var de eneste danskere, der nåede finalen med i alt 12 deltagere.

Maria Terp Holt, der er skiltetekniker hos BW & Madsen Skilte, blev nummer tre – og dermed verdens bedste kvindelige wrapper - efter at hun havde kvalificeret sig direkte til VM ved at vinde Danmarksmesterskaberne i wrapping i april måned, der foregik hos Audi Fredericia.

”Det er bare så fedt at være med,” siger Maria Terp Holt, og tilføjer, at hun synes alle skal springe ud i det og være med, for man læser rigtig meget af de øvrige deltagere.

Som et kuriosum nævner hun, at hun er blevet kontaktet af en svensker, der også folierer biler, som skrev, at han var ret imponeret over, at hun havde haft modet til at melde sig og blev den tredjebedste i verden efter kun at have arbejdet med foliering i fire år.

Maria Terp Holt med sin tredjepræmie til VM i wrapping

På den flotte fjerdeplads kom Simon Manley Jokumsen, der er selvstændig med eget firma, Folie Fashon. Han kvalificerede sig til VM med en tredjeplads til Europamesterskaberne, som også foregik ved FESPA-messen i Berlin dagen før VM blev afholdt.

De danske kvinder gør det rigtig godt
I det hele taget gjorde danskerne – og især de danske kvinder – det rigtig godt. Det fortæller hoveddommeren, Ole Solskin, fra en bil på de franske landeveje, hvor han er på vej videre fra FESPA til Le Mans, hvor han skal foliere biler for et dansk team, der skal køre et opvarmningsløb.

”Jeg har dømt til wrapping-konkurrencer siden 2009, og i al den tid, har der kun været tre kvinder med. Nu var der så to kvinder med alene i VM-finalen, og især de danske kvinder gør det generelt godt.”

Udover Maria Terp Holt, fremhæver Ole Solskin også Katrine Clausen, som deltog i EM, men som ikke gik videre til VM.

”Katrine, der stadig er lærling, har gjort det så godt, at man blandt dommerne bruger hende som eksempel på, at pigerne er godt på vej nu, endda før de er færdiguddannede,” siger Ole Solskin.

Han fortsætter:

”Mændene skal passe på kvinder, for selv når de har en dårlig dag, er de stadig på et ekstremt højt niveau.”

På spørgsmålet om, hvad det er der gør kvinderne gode, svarer Ole Solskin:

”De har mere ro på. Blandt dommerne har vi talt om, at de både arbejder meget struktureret og så er de meget påpasselige, når de håndterer folien. Mændene bliver lettere slået ud af kurs, hvis det går lidt galt undervejs, mens kvinderne bevarer roen.”

Han nævner videre, at arbejdet med foliering er ekstremt krævende fysisk arbejde, og det til trods, klarer kvinderne sig godt.

”Vi taler meget om, hvordan man passer på sig selv, så man ikke bliver slidt op. Sammenlagt vejer folien 8 kg, og når du trækker det, trækker du omkring 50 kg, og du holder kun med fingerspidserne, så man skal have mange kræfter,” siger Ole Solskin og tilføjer, at han selv regner med at have hænder, der er slidt op om tre til fire år.

World Wrap Masters Denmark 2023 bliver iøvrigt holdt den 17.-18. marts 2023. 

Fotos: Tim Evans

Læs også
Knap halvdelen af respondenterne i rapporten har investeret i digitalprint. Og endnu 29 procent vil investere i den teknologi.
Log ind på Club FESPA Online, og få nyheder inden for storformat og tekstiltryk - helt gratis.