Log ind Nulstil adgangskode

Annuller
Annuller

Dansk verdensmester i wrapping

Dansk verdensmester i wrapping Simon Manley modtager et håndtryk for førstepladsen i verdensmesterskaberne i wrapping. Foto: Pia Osbæck
Pia Osbæck
Redaktør Pia Osbæck
Fredag 26. maj 2023
Først blev han dansk mester, og nu er han verdensmester: Simon Manley. Sidste år blev han nummer fire, og i år strøg han helt til tops foran en japaner og en hollænder.

Efter nationale mesterskaber i Norge, England, Mexico, Belgium, Finland, Japan, Tyskland, Holland og Danmark, blev verdensmesterskaberne i wrapping – World Wrap Masters 2023 – afholdt i forbindelse med FESPA-messen Global Expo Print i München i dag fredag.

Simon Manley, der blev kåret som dansk wrap-mester i marts i år, klarede sig helt frem til finalen – sammen med en deltager fra Holland og en fra Japan.

Efter 50 minutters intenst arbejde med at pakke en bil ind i folie helst uden fejl, blev konkurrencen afgjort, og Simon Manley fik en flot 1. plads, og blev dermed kåret til verdensmester i wrapping.

”Jeg går ikke til fodbold, jeg går til wrap,” sagde Simon Manley, efter, at han var færdig med konkurrencen, og inden han vidste, hvilken af de tre flotte pladser, han landede på. Han fortsatte:

”Jeg bliver ikke skuffet, hvis jeg ikke vinder, når jeg er nået så langt, men jeg må indrømme, at jeg har en drøm om at vinde førstepladsen.”

Ole Solskin kender Simon Manley godt efter, at han har deltaget i flere konkurrencer, og sagde om den danske finalepladsdeltager, at det sagtens kunne blive til en førsteplads:

"Simon er efterhånden rutineret, og han ved, hvad der skal til. Han er rolig og det hjælper ham hele vejen."

Simon Manley I Gang I Finalen I World Wrap Masters 2023

Simon Manley i gang i finalen World Wrap Masters i München. Foto: Pia Osbæck

Det var ikke første gang, at Simon Manley nåede til finalen. Sidste år deltog han i EM og fik en 3. plads, som ikke kvalificerer til VM, men han var heldig at få et wild card og endte som nr. 4. i verdensmesterskabsfinalen, hvor danske Maria Terp Holt blev nr. 3.

Konferencier var danske Ole Solskin, mens de tre dommere var to tidligere verdensmestre fra henholdsvis Bulgarien og Ungarn samt en hoveddommer fra Spanien.

Ole Solskin kommer med en opfordring, til at flere stiller op til wrapping-konkurrencerne:

"De lærer en masse af at være med og fra de andre i konkurrencen. Det er den billigste måde at videreuddanne sig på. Det koster kun rejsen og så får du også et godt netværk."

Simon Manley har også brugt konkurrencerne til at dygtiggøre sig:

"Jeg har ikke en uddannelse, så jeg brugte konkurrencerne som træning. I starten fik jeg også kunder på at kunne vise, at jeg havde fået gode pladser i konkurrencerne."

World Wrap Masters er arrangeret af FESPA.

Ole Solskin Og Simon Manley Ved World Wrap Masters 2023

Konferencier var Ole Solskin, der skridtede banen af, mens Simon Manley var i fuld gang under konkurrencen. Foto: Pia Osbæck

Læs også
Maria Terp Holt blev en flot nummer tre til de nyligt overståede verdensmesterskaber i wrapping, og er dermed den bedste kvindelige wrapper i verden. To danskere er blandt de fire bedste i verden til at wrappe biler. Pas på, kvinderne kommer, lyder det fra dansk dommer.
Asiatiske udstillere er kommet tilbage, og messen er vokset 30 pct. siden sidste år. Global Print Expo er godt i gang i München.