Log ind Nulstil adgangskode

Annuller
Annuller

Danmarksmesterskab i wrapping blev en sensation

Danmarksmesterskab i wrapping blev en sensation
Michael Brochmann
Markedschef Michael Brochmann
Mandag 25. april 2022
Danmarksmesterskabet i wrapping, der er arrangeret af FESPA Denmark, fandt sted hos Audi Fredericia i weekenden. 12 håbefulde wrappere deltog, men kun én løb med sejren. Læs den spændende reportage om konkurrencen.

For første gang i tre år blev der afholdt et Danmarksmesterskab i wrapping og for første gang nogensinde blev det afholdt af FESPA Denmark. Og det blev på mange måder en konkurrence, der brød med vante traditioner og bød på flere rekorder.

Den 22.-23. april samledes 12 håbefulde unge wrappere i Fredericia i Audis fantastiske bilhus, hvor hele førstesalen var sat af til konkurrencen. For første gang i en europæisk konkurrence var der en ligelig fordeling mellem mænd og kvinder, noget af et særsyn da disse konkurrencer altid har været meget mandsdomineret.  Men konkurrencedeltagernes sammensætning afspejler mere den reelle kønssammensætning ude i virksomhederne, hvor der er rigtig mange kvinder, der svinger folien. En anden positiv overraskelse var, at der var mange debutanter med, herunder to skilteteknikerelever, hvilket er virkelig stærkt gået.

Som noget helt nyt skulle deltagerne selv vælge den folie, de ville bruge i konkurrencen fra en af de fire sponsorer: Vikiallo, Signcom, Hexis eller Antalis. Det fremgik tydeligt på designet af den enkelte folie, hvem der havde leveret den, så alle kunne følge med fra sidelinjen. Og så kunne de stille op med den folie, de var mest komfortable med.

Deltagerne blev under kyndig styring og vejledning ledt gennem konkurrencen af den erfarne dommer og FESPA Master of Ceremony Ole Solskin Ravn fra Suntint. Deltagerne skulle igennem en række heats, hvor der først skulle pakkes en forskærm ind på de to spritnye Audi Q4 e-tron, som Audi havde stillet til rådighed, dernæst en dør og undervejs var der den kreative konkurrence.

Dommertrioen bestod af Ole Solskin, Jesper Sølager fra Sunwrap og Marie Raun Knudsen fra GRAKOM, og de udvalgte på baggrund af dagens indsats fire deltagere, der gik videre til semifinalen fredag eftermiddag. Også i semifinalen var lige mange mænd og kvinder.

dommere-i-wrapping-2022-780.jpg

Dommerne fra venstre: Ole Solskin, Marie Raun Knudsen og Jesper Sølager

Den kreative opgave overraskede
Deltagerne har stor erfaring i at montere folie på biler, men der er lagt et benspænd ind i konkurrencen, i form af en kreativ opgave, hvor deltagerne skal wrappe en på forhånd ukendt genstand, samtidig med de skal lave det så kreativt som muligt. I år var opgaven at dekorere en kaffedåse til racerkøreren Tom Kristensen.

Opgaven gik nogle af deltagerne til med stor ihærdighed og havde forberedt sig til i de pauser de havde mellem bil-wrappingen, mens andre gik til opgaven med et let skuldertræk, hvilket kostede dem senere i konkurrencen, da den vægtede en del i det samlede billede. Tom Kristensen valgte pr. SMS den kaffedåse, han synes var flottest, og vinderen fik en signeret bog af ham.

wrapping-kagedaase-780-2.jpg

De wrappede kagedåser

Finaledagen
Efter fredagens semifinale, hvor der var tæt løb mellem deltagerne, endte finalen med at stå mellem Simon Manley Jokumsen fra Foliefashion, Maria Terp Holt fra BW & Madsen Skilte Reklame og Filip Sørensen fra Profolie. De fik lørdag formiddag 1 time og 20 minutter til at dekorere en hel side på Audi’en. Og det gav både svedige håndflader og hektisk og febrilsk aktivitet, for det var faktisk ikke muligt at blive helt færdigt på så kort tid. Og ikke mindst fordi presset fra tilskuerne, som for en stor dels vedkommende bestod af familie og venner, gav ikke ligefrem mere ro på.

maria-terp-holt-der-wrapper-2022-780.jpg

Maria Terp Holt i gang med wrapping

Der blev skrevet historie
Da Ole Solskin bad deltagerne træde tilbage fra bilerne, skulle alle forlade lokalet, dommerne voterede og fandt en afgørelse. Alle blev kaldt tilbage i rummet , og vinderen kunne kåres. Det blev Niels Rask, formand for FESPA Denmark og ejer af NS System, som overrakte pokalen til den glade og også noget overraskede vinder.

Og vinderen blev Maria Terp Holt fra BW & Madsen Skilte Reklame, hvilket er en sensation i World Wrap Masters sammenhæng. For aldrig før har en kvinde vundet en national wrapping konkurrence. Hverken i Danmark eller i udlandet. Så det indvarsler nye tider for wrapperne, og mændene skal forberede sig på at dominansen inden for faget er blevet udfordret af en række unge, ambitiøse men også ydmyge unge kvinder.

Maria fik som præmie tre overnatninger i Berlin til FESPA 22 og transport til Berlin betalt af FESPA Denmark og hun kan med sin danske titel gå direkte ind i konkurrencen om VM i juni.

Man kan kvalificere sig til VM ved at deltage i Europamesterskaberne, World Wrap Masters Europe i Berlin, som er åben for tilmelding for alle. 

maria-terp-holt-780.jpg

Vinder: Maria Terp Holt med pokalen

Læs også
Når bureauerne skal ansætte nye medarbejdere, er praktikanter og netværk de primære rekrutteringskanaler. Et bureau har også succes med LinkedIn, mens et andet har gavn af Instagram. Det er blevet lettere at finde kvalificerede medarbejdere, lyder det også.
Virksomheder skal registrere sig hos Dansk Producentansvar senest 31. august 2024. GRAKOM giver her gode råd til, hvordan man kommer i gang.