Log ind Nulstil adgangskode

Annuller
Annuller

50.000 kr. i bøde til eventbureau

50.000 kr. i bøde til eventbureau Foto: Colourbox
Torsdag 09. november 2023
Efter politianmeldelse fra Forbrugerombudsmanden har et eventbureau nu fået en bøde på 50.000 kr. for at overtræde markedsføringslovens forbud mod at markedsføre alkohol rettet mod børn og unge.

Et eventbureau har fået en bøde på 50.000 for at vise alkohol i Instagram-opslag, som var henvendt til unge under 18.

Det skriver Forbrugerombudsmanden i en pressemeddelelse.

Det er Forbrugerombudsmanden, der i juli 2023, politianmeldte eventbureauet for i fem tilfælde at have omtalt, henvist til eller vist billeder af alkohol i opslag på Instagram, der var henvendt til unge under 18 år. 

Ejeren af eventbureauet har erkendt overtrædelsen af markedsføringslovens forbud mod at markedsføre alkohol rettet mod børn og unge, og har accepteret at betale bøden.

De fem opslag var alle ledsaget af billeder af spiritus eller anden alkohol. Et opslag havde et billede med flere flasker lyserød piñaq, tre store vodkaflasker og to cocktailshakers. Et andet opslag indeholdt omtale af og henvisninger til alkohol, idet opslaget var ledsaget med teksten ”[…] baren er åben hele aftenen!”

Det er Forbrugerombudsmandens vurdering, at hele eventbureauets Instagram-profil rettede sig mod børn og unge under 18 år, bl.a. fordi der i profilens biografi stod: ”Vi garanterer DK’s fedeste fester (16+)”.

Forbrugerombudsmanden har desuden lagt vægt på, at 15 procent af de danske brugere af Instagram i 2020 var 12-18 år gamle.

Fungerende Forbrugerombudsmand, Andreas Weidemann, siger:

”Forbuddet mod alkoholreklamer rettet mod personer under 18 år er til for at beskytte børn og unge, og derfor er det naturligvis vigtigt at forbuddet overholdes."

Læs også
Den årlige CMO trendanalyse fra MyResearch har stillet spørgsmål til virksomheders anvendelse af rådgivning fra bureauer inden for miljø og klima markedsføring.
Det er også de store bureauer, der især forventer lønstigninger de kommende seks måneder. Se her, hvad 92 bureauledere har svaret.