Log ind Nulstil adgangskode

Annuller
Annuller

4-dages arbejdsuge koster 20 procent

4-dages arbejdsuge koster 20 procent Colourbox
Pia Osbæck
Redaktør Pia Osbæck
Tirsdag 21. maj 2024
Man kan skrue på ni håndtag for at øge bureauets finansielle performance, og udover 4-dages arbejdsuge kan man også – måske uforvarende – skrue på nogle håndtag, der mindsker den.

Der bliver talt meget om 4-dages arbejdsuger i disse år – også selvom Mette Frederiksen mener, at vi skal arbejde mere.

Men hvad koster det et bureau, hvis medarbejderne arbejder 4 dage om ugen i stedet for 5? Det betyder, at de fakturerbare arbejdstimer vil falde med 20 procent,” siger Henrik Jensen, adm. direktør i Brandse & Co.:

”Man skal ikke indføre 4-dages arbejdsuge, hvis man vil profitmaksimere. Så er det billigere at give en uges ekstra ferie eller betalt frokost.”

En uges ekstra ferieuge koster kun 2 pct. mens ½ times frokost koster 7 pct. Det er nogle af de tal, som man kan skrue på, hvis man vil øge bureauets finansielle performance.

En anden mulighed er at øge udfaktureringsgraden.  Det og andre tiltag for øge bureauets finansielle performance – ni i alt – kommer Henrik Jensen ind på på en masterclass i både København og Aarhus.

Læs mere om masterclass i finansiel performance her.

Læs også
Mia Jensen, der er CEO hos influencerbureauet WeAreCube, er en blandt flere i influencerbranchen, der ønsker klarere og strammere lovgivning på området.  
Ecco Print har valgt at indtræde i GRAKOMs FSC®-gruppeordning for små virksomheder. Det er direktør Jan Viberg Elleriis sikker på, vil styrke både virksomheden, kunderne og leverandørerne.