Log ind Nulstil adgangskode

Annuller
Annuller

27-årige Johannes: “Man må godt hanke lidt op i sig selv”

27-årige Johannes: “Man må godt hanke lidt op i sig selv”
Pia Osbæck
Redaktør Pia Osbæck
Mandag 19. august 2024
I en artikelserie fortæller de unge i bureaubranchen, hvad der er vigtigt for dem i forhold til deres arbejdsliv.

Unge, der er født omkring tusindårsskiftet, foretrækker at arbejde mindre, holde fri, når de har lyst, kun tage de mest spændende opgaver og vil have en urealistisk høj løn.

Det er nogle af fordommene om generation Z. Og lige nu kører der igen en debat om de unges forhold til arbejdsmarkedet. Men er det nu rigtigt? Og gælder det også for de unge i bureaubranchen? Bureaubiz giver i denne artikelserie de unge i bureaubranchen en stemme. Her fortæller Johannes Huniche Nielsen, 27, campaign manager på mediabureauet Orchestra, hvad der er vigtigt for ham i hans arbejdsliv.

Hvad synes du er godt ved at arbejde i bureaubranchen?

”Jeg kan godt lide, at der er en alsidig hverdag. Selvom jeg i min rolle som campaign manager arbejder meget med den samme type opgaver, er det til en bred vifte af organisationer og virksomheder, og der er altid mange elementer, jeg forholder mig til. Det er et udfordrende arbejde, og det går ofte ret hurtigt.

Jeg er også rigtig glad for at være i en virksomhed, hvor der er mange andre unge, for det sociale betyder meget for mig. I de i alt omkring to år, jeg har været her, først som studentermedhjælper og fra marts 2023 som fuldtidsansat, har jeg fået mange gode venner, og jeg har endda også fået en kæreste, som jeg netop har købt lejlighed med,” siger Johannes Huniche Nielsen smilende.

Han tilføjer:
”Og så arbejder jeg i det hele taget sammen med nogle fede og dygtige kolleger. Det trækker også op, at man lige kan spille lidt bordfodbold sammen – selvom jeg aldrig havde spillet det før, så man kan snakke om noget andet end arbejde sammen.”

Hvad er ellers vigtigt for dig på din arbejdsplads?

”Jeg er den type, der godt kan lide at komme ind på kontoret i stedet for at arbejde hjemmefra. Og når jeg går herfra, så lukker jeg ned og holder fri. Hvis der er travlt, bliver jeg siddende, for jeg har det bedst med at lukke mine opgaver. Men så kan jeg til gengæld arbejde kortere nogle andre dage. Fx var vi et helt hold, der forleden gik tidligt for at tage sammen til musikfestivalen Syd for Solen i Valby. Så selvom jeg ikke benytter mig af muligheden for at arbejde hjemme, er fleksibilitet meget vigtig for mig. Jeg er rigtig glad for frihed under ansvar, og at ingen sætter spørgsmålstegn ved om, man går tidligt eller sent, hvis blot man laver sine opgaver til tiden.”

Hvad kunne bureaubranchen gøre bedre?

”Det har jeg lidt svært ved at svare på. Jeg synes, det er en fed branche at arbejde i lige nu. Jeg elsker at suge til mig, og jeg ser gode muligheder for at avancere. Faktisk er jeg i gang med at blive kørt ind i ny rolle, fordi jeg har udtrykt ønske om jeg gerne vil videreudvikle mig. Jeg syntes, at min værktøjskasse var ved at være fyldt ud, og det bliver grebet og taget hånd om.”

Jeg hører ofte, at unge vil have ansvar og spændende arbejdsopgaver med det samme. Det lyder lidt som om, det godt kunne passe på dig?

”Ja, den kasse passer jeg godt i. Jeg kan godt lide at være den, der har bolden. Hvis jeg skulle arbejde i en virksomhed i lang tid som ’assistent’, ville jeg ikke synes, at det var så spændende. Jeg vil gerne tage et ansvar.”

Hvad er vigtigst for dig ift fx opgaver, fleksibilitet, løn, beliggenhed, god chef?

”En god chef betyder rigtig meget, og jeg skal også kunne spejle mig i virksomhedens værdier og så værdsætter jeg fleksibiliteten højt. Jeg er ikke interesseret i at komme et sted hen med højere løn, hvis der er alt for faste rammer, eller jeg ikke kan se mig selv ift virksomhedens værdier.”

Hvad tænker du på, når du siger værdier?

”Jeg tænker på, at man opfører sig ordentligt over for medarbejderne, kunderne og resten af omverdenen. Jeg værdsætter meget, at der er ærlighed i de forhold.”

”Du nævnte, at en god chef betyder rigtig meget, hvad er en god chef i dine øjne?

”Jeg kan komme på et eksempel, som jeg har læst et sted: Forskellen på en chef og en leder, er at chefen, siger: Gør det her. Lederen siger: Jeg viser dig, hvordan man gør det her. Altså en god leder går forrest og slår ikke folk oven i hovedet, hvis man laver fejl, men sætter sig ned og ser på, hvordan man kan undgå, at fejlen sker næste gang. Det er også en, der kæmper for sine medarbejdere, og som man har en ærlig dialog med.”

Hvor vigtigt er det for dig, om den virksomhed, du er ansat i, fokuserer på bæredygtighed?

”Miljøvenlighed fylder ikke så meget hos mig. Selvfølgelig vil jeg ikke arbejde i en virksomhed, der ’vælter olie ud i havet bevidst’. Men hvilket materiale bordet er lavet af eller om det er i en produktionsvirksomhed, holder mig ikke vågen om natten. Bæredygtighed er jo et meget bredt begreb og S’et i ESG, går jeg meget op i. altså Social. Der skal være gode vilkår til medarbejderne, og som jeg nævnte før: rammerne og fleksibilitet og den ånd, der er i virksomheden ift samarbejdspartnere og medarbejderne. I det hele taget, at man behandler folk ordentligt.”

Johannes Hunniche Nielsen samler op til sidst:

”Jeg bliver motiveret af, at jeg føler, at jeg udvikler mig, og jeg kan godt lide, når der er mange bolde i luften. Hvis der er en dag, hvor der ikke er så mange opgaver, kan jeg godt blive rastløs. I mit nuværende job er det sjovest, når jeg har dialog med kunder, og jeg kan gå hjem og føle, at jeg har hjulpet dem. Jeg er ikke en af de typer, der bare ringer ind og siger jeg holder fri. Jeg synes, man har et ansvar som medarbejder. Omvendt er man også som virksomhed nødt til at følge med tiden. Som et eksempel behøver arbejdet ikke altid at blive lavet mellem 9-17 for at det er effektivt. Hvis nogen vil gå kl. 15 og arbejde om aften, eller man tager en halv dag fri, og så indhenter det, hvis det er ok ift. arbejdsopgaverne, så tænker jeg, at det er fint. Til gengæld skal fleksibiliteten gå begge veje. Måske er jeg lidt gammeldags, men når jeg læser i medierne om min generation, tænker jeg, at man godt må hanke lidt op i sig selv og tage det ansvar, det er at arbejde et sted.”

Læs også
Hele 83 pct. i Bureaubiz' bureaulederundersøgelse anser AI som det vigtigste forretningsområde i de næste seks måneder. Bureaubranchen er nået til fase 3, siger Henrik Jensen, der har forskningen i ryggen.
Der er stadig optimisme i branchen. Der er flere bureauer, der vil ansætte medarbejdere og lønningerne vil stige. Men der er også bekymring, fordi kunderne stadig holder på ordrerne, og der kan måske komme til at mangle kompetencer. Det viser Bureaubiz’ netop udkomne bureaulederundersøgelse.