Regeringen præsenterer ny støttepakke til dansk erhvervsliv

Regeringen præsenterede i dag endnu en støttepakke, som skal hjælpe danske virksomheder. Støttepakken er endnu ikke forhandlet med de andre partier. Regeringen signalerer hermed, at den er villig til at gå meget langt for at holde hånden under dansk økonomi.

I dag præsenterede regeringen på endnu et pressemøde to yderligere erhvervsrettede initiativer, som skal hjælpe dansk erhvervsliv gennem sundhedskrisen.

Hvor de tidligere initiativer har rettet sig mod at styrke virksomhedernes likviditet, drejer de to nye ordninger sig om at kompensere virksomheder, som har oplevet store fald i omsætningen som følge af sundhedskrisen. For virksomheder er det et fald på 40 pct og for selvstændige er det 30 pct.  

Virksomheder vil få dækket faste omkostninger
For virksomhedernes faste udgifter foreslår regeringen at dække nogle af de faste omkostninger, som virksomhederne ikke længere har indtjening til at dække. 

Trepartsaftalen om lønkompensation gav en øget sikkerhed om medarbejdernes jobs, og virksomhederne fik en væsentlig støtte til deres lønomkostninger. Nu vil regeringen så give støtte til de faste omkostninger.

Selvstændige får kompensation, hvis de har store fald i omsætningen
For selvstændige erhvervsdrivende vil regeringen sikre kompensation til dem, der oplever store fald i deres omsætning. De selvstændige er ikke direkte omfattet af trepartsaftalen om lønkompensation, selvom de også kan være udfordret på deres levebrød.

Værdi af 40 mia. kr
De to kompensationsordninger er midlertidige og finansministeriet vurderer dem til at have en samlet værdi af 40 mia. kr. Umiddelbart efter dagens pressemøde vil regeringen indkalde Folketingets partier til politiske drøftelser om de nye initiativer.

Om regeringens tiltag siger GRAKOMs cheføkonom Mads Lindegaard:

”Regeringen signaler med dagens initiativer, at den tager sundhedskrisen alvorligt og er klar til at tage alle nødvendige midler i brug for at holde hånden under dansk økonomi, danske arbejdspladser og danske virksomheder.”

GRAKOM følger udviklingen tæt på dette område.

Dagens initiativ fra regeringen om kompensationsordninger til danske virksomheder kan ses her.

Et overblik over de økonomiske hjælpepakker til danske virksomheder kan findes her.