Nu kan du nominere bøger til Årets Bedste Bogarbejde

Er du faldet over en dansk bog, der står ud i sit design, sin æstetik eller sine tekniske kvaliteter? Måske har du oven i købet selv været med til at producere en sådan bog?
Så har du nu chancen for at indsende bogen til konkurrencen Årets Bedste Bogarbejde.

Søren Hørdum undrer sig. 

»Sidste år fik vi omkring 150 bøger sendt ind, hvoraf vi nominerede 30. Der var maksimalt fem, der var sendt ind af trykkerier.«

 Som forlægger og medlem af juryen til Årets Bedste Bogarbejde har han svært ved at forstå, at der ikke er flere trykkerier, der indsender bøger.

»Der bliver vel produceret 12.000 titler om året i Danmark, og mange af dem er virkelig smukke, så 150 bøger er jo et lavt antal, og det undrer mig faktisk.«

Det er Forening for Boghaandværk, der står for konkurrencen. 30 af de indsendte bøger vil nomineret til prisen og udstillet på Det Kgl. Bibliotek, BogForum samt danske designskoler, biblioteker og museer. Desuden vil de udvalgte bøger blive sendt til bedømmelse i Frankfurt am Main på den verdensomspændende bedømmelse Best Book Design from all over the World.

Hvordan bliver bøgerne bedømt?

»Vi er 10 medlemmer i juryen. Vi kigger på mange forskellige ting, for vi har forskellige kompetencer. Nogle er eksperter i tryk, andre er eksperter i design, andre i boghåndværk. Så vi har en debat om hver enkelt bog, indtil vi bliver enige om en vinder,« siger Søren Hørdum.

Juryen bedømmer alt lige fra børnebøger til fagbøger og kunstbøger.

»Det skal være flot boghåndværk, og det skal være gennemarbejdet og ordentligt,« lyder de overordnede kriterier fra Søren Hørdum.

Du kan indsende bøger indtil d. 23. februar 2018. Det gælder uanset, om du er bogtrykker, fotograf eller bare en glad læser.

Find formularerne her.

 

 

Sidste år gik prisen til Strandberg Publishing for bogen om Gunnar Aagaard Andersen.