Inkjet-konference: 'Der var nogle ting, der kom bag på mig'

Inkjet var temaet for Grakoms og Medit Consults tekniske konference i år, og hele 50 deltagere mødte frem for at høre de ni oplægsholdere fortælle om den fremadstormende teknologi.

En af dem var Hans-Henrik Uttenthal, adm. direktør i Uttenthal.

Hvad kunne du bruge konferencen til?

Jeg synes, det var interessant at se, hvor langt, inkjet er kommet, og hvad det kan i forhold til offset. Vi bruger i stigende grad vores flatbed og vores rulleprinter som alternativer til vores uv-offset, så vi kigger selvfølgelig efter, hvad der kan lade sig gøre.

Blev du klogere?

Ja, der var fx nogle ting på miljøsiden, der kom bag på mig. At uv-inkjet er et tilbageslag i forhold til offset, forstået på den måde, at der er nogle arbejdsmiljømæssige udfordringer med inkjet, hvor der er nogle risici for medarbejderne. Det bliver der selvfølgelig arbejdet på, men på nuværende tidspunkt forstod jeg det sådan, at offset er bedre rent arbejdsmiljømæssigt.

Har I investeret i inkjet?

Ja, vi har en flatbed og en rulleprinter, som vi købte for fem år siden, og jeg tror bestemt, vi vil få mere inkjet i fremtiden. Vi har også kigget på inkjet til forædlingsdelen, hvor der også er nogle rigtig spændende muligheder. Der er ingen tvivl om, at det er der, der sker noget spændende lige nu.

Er prisen lav nok i dine øjne?

Det er svært at sige. Jeg synes, nogle af printerne er rigtig dyre, men det er svært at få et overblik over i forhold til driftsomkostninger. Men vi følger udviklingen, og vi vil selvfølgelig holde skarpt øje med Drupa næste år.

Har du tænkt dig at deltage fremover i Grakoms tekniske konferencer?

Jeg synes, det her var en ganske udmærket konference. Hvis det er et spændende emne, så kommer vi. Hvis ikke jeg selv kommer, så sender jeg formentlig nogle af mine folk.

Foto: Dan Gabay