Log ind Nulstil adgangskode

Annuller
Annuller

Der er åbent for indsendelser til konkurrencen: Årets Fotograf

Der er åbent for indsendelser til konkurrencen: Årets Fotograf
Pia Osbæck
Redaktør Pia Osbæck
Torsdag 23. februar 2023
Der er åbent for indsendelser til Årets Fotograf indtil den 5. marts. Læs mere om konkurrencen her.

Vinderne af Årets Fotograf finder sted den 23. april, men først skal fotografierne indsendes og nomineres. Indtil den 5. marts er der åbent for indsendelser til konkurrencen, som i år foregår i otte kategorier: Portræt, reklame, den store dag, reportage og presse, digital art og illustration, natur og dyr, åben klasse og endelig den sidste kategori som er temaet: Dansk Miljø.

Allerede den 10. marts bliver de nominerede billeder offentliggjort, mens alle indsendte billeder bliver bedømt og får individuel feedback på fire forskellige kriterier af dommerne.

Alle finalebilleder bliver derefter bedømt efter et 100 pointsystem og bliver printet og udstillet den 23. april på dff's årsmøde, Fokus, hvor også Årets Fotograf i de forskellige kategorier bliver offentliggjort ved en ceremoni og medaljeuddeling.

Sidste års store vinder blev Chanette Koldsø, der blev årets dff fotograf 21/22 samt årets fotograf i kategorien Portræt og hun vandt tillige 1 guld, 1 sølv og 2 bronzemedaljer. Det er hendes billede, der er øverst i artiklen. 

De øvrige vindere blev Henrik Wichmann (reklame), Thor Sylvester Hedegaard (den store dag), Sandra Hornshøj Buus (digital artworks), Rasmus Wang Kaa (åben klasse), Peter Dahlerup (tema: Langtid).

Se yderligere information her

Det er kun medlemmer af dff - en del af GRAKOM, der kan deltage i konkurrencen. Hvis du ikke er medlem, kan du søge om optagelse her

Se artikel om den seneste Årets Fotograf-konkurrence

Foto Mihriban Dugan Crop

Billede af Mihriban Dugan fra sidste års konkurrence, hvor hun vandt 2 gange sølv og 1 bronze i kategorien Den store dag

foto_sandra-hornshoej-buus-780.jpg

Billede af Sandra Hornshøj Buus fra sidste års konkurrence, hvor hun blev Årets Fotograf i Digital artworks

Læs også
Når Danmarksmesterskabet i wrapping bliver afholdt, kan alle med interesse for fotografering komme og deltage i konkurrencen om at skyde det bedste foto fra wrapping-konkurrencen.
Morten Rygaard fotograferer et væld af danske og udenlandske musikere, han har skudt sig til en vifte af priser, og han underviser andre fotografer. Men faktisk er han selvlært og har aldrig lagt en plan for sin forretning.