Log ind Nulstil adgangskode

Annuller
Annuller

GRAKOM: Nu må de 30 mio. kr. til magasiner snart komme ud at arbejde

GRAKOM: Nu må de 30 mio. kr. til magasiner snart komme ud at arbejde
Pia Osbæck
Redaktør Pia Osbæck
Torsdag 02. maj 2024
For snart et år siden kunne magasinbranchen glæde sig over en politisk aftale, der styrkede branchen med 30 mio. kr. årligt over 3 år. Nu er det på høje tid, at pengene bliver udmøntet.

Det var en glædens dag, da regeringen i sommeren sidste år sammen med SF, Enhedslisten, Radikale Venstre og Dansk Folkeparti indgik en aftale, der styrkede magasinbranchen med 30 mio. kr. årligt i 2024, 2025 og 2026. 

Siden har GRAKOM fulgt processen tæt, og det har desværre også været nødvendigt.

”Vi har både fulgt processen tæt, og vi har også presset på, men vi må desværre konstatere, at man skal belave sig med tålmodighed, for der er stadig ikke nogen forlydender om, hvornår pengene kommer ud og arbejder, og nu er halvdelen af det første aftale-år snart gået,” siger GRAKOMs adm. direktør Carina Christensen.

GRAKOM efterlyste i sit høringssvar forskellige ændringer til de udmeldte kriterier, og det er selvfølgelig positivt, hvis den lange ventetid betyder, at der bliver arbejdet med at revidere kravene til det bedre, siger Carina Christensen og tilføjer:

Det ændrer dog ikke ved, at det er problematisk, at vi nu snart er nået halvt inde i 2024 og at pengene stadig ikke er kommet til gavn for dem, der har hårdt brug for dem. Det skal også ses i lyset af, at mange magasinudgivere også er ramt af fjernelsen af momsfritagelsen siden årsskiftet.”

GRAKOM er i løbende dialog med Kulturministeriet og presser på for, at der meget snart kommer en udmøntning af midlerne.  

Læs også
GRAKOMs konstituerede adm. direktør, Christian Jensen, er tilfreds med den store og brede opbakning til magasinbranchen i den netop indgåede medieaftale.
GRAKOM foreslår, at der stilles krav om redaktionelle omkostninger i stedet for antallet af redaktionelle medarbejdere. På den måde kan freelancere også tælles med.